El Camalendona de Mario Bellini i B&BItalia arriba a MINIM Barcelona

El Camalendona de Mario Bellini i B&BItalia arriba a MINIM Barcelona


Al 1970 el dissenyador Mario Bellini va dissenyar un sofà modular que va marcar tota una època, el Camaleonda. Per celebrar el seu 50 aniversari, la marca B&B Italia el reedita fidel a l'original, però amb una nova pell.

"Camaleonda és un nom que vaig inventar el 1970 barrejant dues paraules: la primera és el nom d'un animal extraordinari, el camaleó (camaleonte en italià), que pot adaptar-se a l'entorn i la paraula "onda", ona, la curva del mar i el desert. Ambdues paraules descriuen la forma i la funció d'aquest sofà", explica Mario Bellini.

El dissenyador i la firma B&B Italia van decidir que aquesta nova versió havia de ser fidel a l'original. Es mantenen les mides del mòdul del seient de 90x90 cm, juntament amb el respatller i el respoabraços, el sistema de cables i anelles que permet enganxar-lo i combinar-los com un vulgui, i el patró que dibuixa el seu particular capitoné. 

Però la innovació arriba amb els materials i l'aplicació de tecnologies sostenibles. Ara, la seva estructura inclou materials reciclats i reciclables, fustes certificades i l'encoixinat està protegit per una tela sintètica feta completament de PET.

El Camalendona de Mario Bellini y B&BItalia llega a MINIM