José María Milá, nou responsable de desenvolupament estratègic del Grup MINIM

José María Milá, nou responsable de desenvolupament estratègic del Grup MINIM

El setembre de 2020, José María Milá es va unir al Grup MINIM per liderar el desenvolupament estratègic de les diferents empreses que el formen.

El grup, liderat per l'enginyer i empresari d'origen cubà Ginés Górriz, i que el 2019 va facturar 11 millons d'euros, és un referent europeu en la distribució de les millors marques de mobiliari, cuines i banys de disseny contemporani, així com de materials premium per a l'arquitectura i l'interiorisme. Compta amb un equip de més de 60 persones i 5 botigues a Barcelona i Madrid. Els espais MINIM (a Via Augusta, Barcelona, i a Paseo de la Castellana, Madrid) distribueixen les millors marques de mobiliari a nivell internacional, els showrooms bulthaup distribueixen en exclusiva aquesta prestigiosa firma alemanya de cuines (a Johann Sebastian Bach, Barcelona, i a Claudio Coello, Madrid), i el showroom-boutique MAT (a Via Augusta, Barcelona) distribueix les millors firmes de materials per a l'arquitectura interior.

Des de la seva nova posició, José Mª Milá ajudarà a desenvolupar estratègies de creixement per al grup, i accions que permetin consolidar els vincles amb arquitectes, interioristes i promotors. Així mateix, coordinarà el desenvolupament de les diferents botigues i donarà suport formatiu i de coaching intern als interioristes del grup per ajudar-los en el seu rol d'assessoria als clients finals.


José Mª Milá, trajectòria professional

Milá compta amb una àmplia experiència al sector. Els últims 27 anys ha estat vinculat a l'editora d'il·luminació i mobiliari Santa & Cole, on va iniciar la seva trajectòria com a editor de producte de la divisió urbana i va arribar a ocupar el càrrec de vicepresident i conseller delegat. Prèviament va estar vinculat a l'empresa DAE, de la qual en va ser cofundador. Actualment, és vicepresident del patronat de la Fundació EINA i membre de la Junta del FAD. Entre els anys 2014 i 2018 va presidir l'associació RED (Reunión de Empresas de Diseño). José Mª Milá va cursar estudis de Disseny Industrial al Centre Universitari de Disseny i Art EINA i, a més a més d'haver cursat Alta Dirección de Empresa a ESADE, va realitzar estudis de Dret a la Universitat de Barcelona.


Grupo MINIM, més de 18 apostant pel disseny contemporani

El grup MINIM s'especialitza en el desenvolupament de projectes d'amoblament, cuines i banys, tant per a clients particulars com col·laborant amb professionals del sector (arquitectes, interioristrs, promotors…). Des de les seves botigues de Barcelona i Madrid ofereix una cuidada selecció de mobles i materials de disseny contemporani de primeríssimes marques que destaquen per la seva qualitat formal i estètica. Firmes de prestigi internacional com bulthaup, B&B Italia, Minotti, Paola Lenti, Cassina, e15, Fritz Hansen, House of Finn Juhl, Living Divani, Maxalto, Porro, USM, Zanotta, Walter Knoll, Davide Groppi, Flos, Louis Poulsen, Agape, Antonio Lupi, Florim o Mutina, per citar-ne només algunes.

El grup compte amb cinc botigues-showroom, tres d'elles a Barcelona i dues a Madrid. MINIM Barcelona, la primera botiga del grup, va ser inaugurada el 2002 a l'Avinguda Diagonal de Barcelona amb l'objectiu d'oferir a la ciutat la millor selecció de mobiliari i il·luminació de disseny contemporani. Al 2011, el grup amplia la seva presència al sector amb bulthaup Barcelona, showroom de la firma alemanya de cuines, líder al sector. Al 2013, MINIM es trasllada a un local de 1000 m2 situat a la Vía Augusta de Barcelona, des d'on segueix duent a terme la seva forta aposta pel disseny contemporani, consolidant-se com un referent al sector. Cinc anys més tard, al 2018, el grup dóna el salt a Madrid amb l'obertura del showroom de cuines bulthaup claudio coello. Al 2019, el grup consolida el seu creixement amb l'obertura de MINIM Madrid al cèntric Paseo de la Castellana, i MAT Barcelona, especialitzat en banys i materia premium per a l'arquitectura i l'interiorisme.

 

 Jose Mª Milá se une al Grupo MINIM